top of page
Buscar
  • Foto del escritorAVIAM veterinari

Tot el que cal saber sobre el microxip


El "microxip" és un petit dispositiu que es col·loca a l'animal sota la pell mitjançant un injector especial. Aquest dispositiu, de la mida d'un gra d'arròs, conté un codi numèric que identifica i localitza el seu propietari en qualsevol moment. No pot detectar-se a simple vista ni al tacte, fa falta un "lector de microxips" que, a més de detectar-ho, reflecteix en un visor el codi numèric que conté.


 

Què és el microxip?

El microxip és un circuit integrat: un diminut xip d'ordinador, d'una mida semblant a un gra d'arròs, que porta programat en el seu interior un número d'identificació. Aquest xip està dins d'un vidre suau i bio-compatible, fet que elimina pràcticament qualsevol reacció al·lèrgica. És prou petit per poder injectar-ho amb una agulla hipodèrmica. La numeració que conté no pot ser alterada, i identifica l'animal per a tota la vida.

Com funciona?

Amb un lector especial, un escàner que envia al xip un senyal de radi per llegir aquest número personal i únic de cada microxip. El número apareix en la pantalla del lector, i la persona que el fa servir pot trucar al registre de microxips, donar el número, i saber a qui pertany l'animal.

Quan es pot posar?

S'aconsella esperar almenys fins que l'animal tingui mes i mig o dos mesos. Després d'aquesta edat, en qualsevol moment.

Li fa mal quan l'hi posen?

No. En realitat es posa com una vacuna, encara que hi ha gossos molt sensibles, o molt "llests", que segurament es queixaran moltíssim mirant l'amo com si estiguessin protagonitzant un drama horrorós. No et deixis prendre el pèl.

On es posa?

S'injecta sota la pell, generalment prop del coll.

No és perillós que porti això dins del cos?

No. Va totalment recobert d'un material bio-compatible, i la seva mida és minúscula.

És obligatori?

La llei obliga a identificar els animals de companyia, fins i tot els gats que no surten de casa. En algunes comunitats s'accepta el tatuatge o el microxip com a mètode d'identificació, però la tendència és exigir el microxip en qualsevol cas, i hi ha comunitats que ja ho fan. Pots rebre una multa si el teu animal no està microxipat.

Quant dura un microxip?

El microxip està dissenyat per estar operatiu durant tota la vida del gos, i com a mitjana dura uns 25 anys. No necessiten reemplaçar-se, i no té cap sistema de càrrega.

Quins problemes pot tenir un microxip?

El microxip, en circumstàncies molt extraordinàries, pot moure's de lloc (es diu "migrar") o tornar-se il·legible. Ambdues coses poden prevenir-se perfectament si en cada revisió anual el teu veterinari li passa el lector per comprovar que tot està en ordre.

I si es perd?

Perquè un animal perdut torni a casa hi ha també la xapa amb dos números de telèfon penjada del collaret, però el més segur és el microxip. La xapa pot caure, que aquest dia no porti el collaret posat perquè estava dins de casa, que l'hi tregui algú i deixi l'animal sense identificar, etc.

DEMANA'NS DIA I HORA PER MICROXIPAR EL TEU ANIMAL: 93 412 00 73

301 visualizaciones0 comentarios
bottom of page